COMUNITATE

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2023. Semifinalele competiției

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2023. Semifinalele competiției

Miercuri, 22 martie, au avut loc partidele din semifinalele concursului de cultură generală „Citeşti şi câştigi!”.

Concursul este organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva și se adresează elevilor de la colegiile și liceele din județ.

Prima confruntare a semifinalelor a fost între echipa Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva şi echipa Colegiului Naţional „Decebal” Deva. A fost o partidă frumoasă. A început echilibrat şi la un scor apropiat. În prima parte a competiţiei echipa colegiului pedagogic a reuşit să egaleze scorul şi să menţină o perioadă această egalitate, dar cei de la „Decebal” s-au desprins şi au câştigat confortabil cu scorul de 23 la 17 răspunsuri corecte. Echipa câştigătoare se califică în Finala Mare a concursului, în lupta pentru marele trofeu, urmând ca echipa de la Colegiul „Regina Maria” să lupte pentru locul al treilea în Finala Mică.

Liceul Teoretic „Avram Iancu” şi Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara s-au înfruntat în cea de-a doua semifinală a concursului. A fost o partidă condusă în mod constant şi ferm de echipa liceului teoretic din Brad, care a câştigat cu scorul de 24 la 19 răspunsuri corecte. Echipa câştigătoare astăzi va lupta pentru locul întâi şi marele trofeu al concursului, iar echipa Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” va lupta pentru locul al treilea.

Începută în anul 2014, ca un concurs de cultură generală desfășurat între colegii și licee, competiția „Citeşti şi câştigi!” a devenit din ce în ce mai populară, mai îndrăgită și a atras un număr tot mai mare de colegii și licee concurente. S-a pornit de la antrenarea în concurs a opt colegii/licee din Deva, iar an de an numărul acestora a crescut. Ediția din acest an (a 9-a) aduce în fața juriului echipe din 22 de colegii și licee din județul Hunedoara:

Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara

Colegiul Economic „Hermes” Petroșani

Colegiul Național „Decebal” Deva

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani

Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani

Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva

Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani

Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva

Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani

Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu

Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria

Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad

Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni

Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia

Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara

Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva

Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

Concursul județean de cultură generală „Citești și câștigi!”, organizat de către Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, s-a bucurat, de la un an la altul, atât de aprecierea participanților, a concurenților, cât și de prețuirea deosebită a publicului, deoarece concursul se desfășoară în timp real, fiind transmis în direct. Câștigător va fi cel mai bun echipaj, vor câștiga elevii care vor da dovadă că au înțeles semnificația genericului acestui concurs: au citit și au câștigat. Iar premiile vor fi pe măsura succesului câștigătorilor.

Echipa de bibliotecari a pregătit seturi de întrebări de diferite grade de dificultate din cinci domenii: științe/generalități, artă/sport, literatură, geografie și istorie. Întrebările au fost în așa fel formulate încât răspunsul să poată fi găsit în bibliografia indicată concurenților, o bibliografie foarte bogată și cuprinzătoare.

Această ediție este dotată cu premii consistente oferite atât de Consiliul Județean Hunedoara, cât și de sponsorii: S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Cofetăria Arta Deva, Banca Comercială Română, Restaurant Castelo Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva, Pizzeria De la Casa Deva, DHS Fitness, Restaurant Etiquette Deva, Magazin Fishing Center Deva, Ingeco S.R.L., The Refresh Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Supercom S.A., S.C. Top Tech S.R.L. Deva, Pizzeria Veneția Deva.

Organizatorii au pus în joc următoarele premii: pentru locul I – 8 trotinete electrice și 8 ceasuri inteligente, pentru locul al II-lea – 8 biciclete, pentru locul al III-lea – 8 trotinete, pentru locul al IV-lea – 8 mini steppere, vouchere a câte o băutură răcoritoare, 176 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale.

Sala „Europa” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara a fost locul unde s-a dat startul acestei ediții și locul unde se vor desfășura confruntările până la marea finală.

Toate etapele concursului „Citești și câștigi!” vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva și pe postul de televiziune HD 365, iar apoi vor fi difuzate pe postul de televiziune Antena 3 Deva, începând cu data de 7 februarie 2023, când va avea loc prima confruntare, până în data de 4 mai, ziua marii finale.

Cei interesați vor putea vedea și vor putea citi informații despre acest concurs și cu ajutorul partenerilor media: „Accent Media”, „Avântul liber”, Big FM, HD 24, HD 365, „Hunedoara Liberă”, „HunedoaraMea.ro”, Kapital TV, „Mesagerul Hunedorean”, „Servus Hunedoara”, „Știrile Transilvaniei”, Unu TV, „Vocea Hunedoarei”, „Ziarul Exclusiv”, „Ziarul Hunedoreanului”.

Juriul concursului este asigurat de Biblioteca Județeană, el fiind format din: Ioan Sebastian Bara, manager, Luminița Mioara Vulcan, șef Serviciu Relații cu Publicul, Diana Ferencz, bibliotecar, Camelia Mestecănean, bibliotecar, Sorin Pascu, bibliotecar, Diana Trif, bibliotecar, Mihaela Țoța, bibliotecar, Daniel Oprean, analist programator.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 5 =

Mai mult in COMUNITATE

Lansare de carte a scriitorului Mihai Petre. Eveniment editorial organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro3 aprilie 2023

Încep înscrierile la Festivalul Concurs Național „DEVA MUSIC STAR”

HunedoaraMea.ro29 martie 2023

Microbuzele electrice au ieșit pe traseu și îi deservesc pe deveni

HunedoaraMea.ro24 martie 2023

Primăvara poeților hunedoreni (A)

HunedoaraMea.ro21 martie 2023

La pas prin Paris de Ziua Internațională a Francofoniei (A)

HunedoaraMea.ro20 martie 2023

Aqualand Deva se închide temporar pentru lucrări de reparații

HunedoaraMea.ro16 martie 2023

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2023. Etapa sferturilor de finală

HunedoaraMea.ro15 martie 2023

Întâlnire cu poeții hunedoreni, de Ziua Internațională a Poeziei, la Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro14 martie 2023

Anchete sociale pentru cardul de energie

HunedoaraMea.ro14 martie 2023