COMUNITATE

Eveniment special organizat de Biblioteca Județeană de „Ziua internațională a femeii”: medalion literar Ana Blandiana

Eveniment special organizat de Biblioteca Județeană de „Ziua internațională a femeii”: medalion literar Ana Blandiana

(SURSA FOTO: observatorcultural.ro)

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 8 martie, la ora 13.30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Sala „Liviu Oros”, o manifestare cultural-educativă dedicată Zilei Internaționale a Femeii, eveniment în cadrul căruia se va prezenta medalionul „Ana Blandiana, între viață și carte – 75 de ani de la naștere”.

Cunoscuta și îndrăgita poetă va împlini, la 25 martie, 75 de ani, prilej pentru Biblioteca județeană de a face cunoscute publicului prezent la eveniment viața poetei, creația sa literară și implicarea civică.

Ana Blandiana face parte din generația de poeți care au debutat și s-au afirmat în literatura română în deceniul al șaptelea al secolului XX. Numele ei a apărut în revistele literare românești și în volume alături de cele ale unor mari poeți ca Ioan Alexandru, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Constanța Buzea, Adrian Păunescu, Cezar Baltag.

De la volumul de debut – Persoana întâia plural (1964) – Ana Blandiana a fost o prezență permanentă în librării cu volume de versuri și eseuri, a susținut sute de recitaluri de poezie în țară, a fost invitată la numeroase festivaluri literare în străinătate, a desfășurat o intensă activitate publicistică în marile reviste literare românești. Pentru curajul de a fi publicat poezii care criticau realitățile României ultimilor ani ai regimului ceaușist, a suferit rigorile cenzurii și o perioadă i s-a interzis să publice.

„După decembrie 1989, Ana Blandiana s-a remarcat ca una dintre cele mai active militante pentru introducerea în România a valorilor democrației, pentru transformarea societății civile într-o puternică forță de care factorul politic să țină seama. Împreună cu soțul ei, regretatul scriitor Romulus Rusan, a contribuit în mod hotărâtor la realizarea „Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței” de la Sighet, pentru cinstirea și conservarea memoriei sutelor de deținuți politici care au suferit și au murit în închisorile comuniste. Prezentarea personalității Anei Blandiana va permite celor prezenți să cunoască cele mai importante momente ale biografiei acesteia, precum și impresionanta ei creație literară”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

La finalul prezentării, celor prezenți li se vor adresa întrebări legate de tematica abordată, cele mai bune răspunsuri fiind răsplătite cu premii constând în cărți și diplome oferite de Biblioteca Județeană.

Afis Ana Blandiana

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

eight + three =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

biblioteca judeteana

Secția de Împrumut Carte pentru Copii a Bibliotecii Județene, închisă temporar pentru inventar

HunedoaraMea.ro3 martie 2017
silvanus muzeu

Un relief din marmură reprezentându-l pe zeul Silvanus, exponatul lunii martie la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva

HunedoaraMea.ro2 martie 2017
???????????????????????????????

Patru echipe, două confruntări noi în concursul “Citești și câștigi!”. CN „I. C. Brătianu” Hațeg vs. „Dragomir Hurmuzescu” Deva. „Grigore Moisil” Deva vs. „Nicolaus Olahus” Orăștie

HunedoaraMea.ro2 martie 2017
???????????????????????????????

A început concursul de cultură generală pentru liceeni “Citești și câștigi!”, ediția 2017. Liceul de Arte Deva vs. CN „Decebal” Deva. CN „Mihai Eminescu” Petroșani vs. Colegiul „Transilvania” Deva

HunedoaraMea.ro1 martie 2017
cursuri-limba-chineza

Cursuri gratuite de limbă și cultură chineză și Taichi, organizate de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”

HunedoaraMea.ro1 martie 2017
echipa robotx

RobotX, invenția cu care un grup de elevi de la Colegiul ”Traian Lalescu” din Hunedoara și-a propus să câștige prima ediție a concursului ”FIRST Tech Challenge Romania”

HunedoaraMea.ro28 februarie 2017
jucarii-Biblioteca-Judeteana 2016

Bucurie de “Ziua Copilului” pentru copiii din centrele de plasament. Biblioteca Județeană pregătește „o jucărie pentru fiecare”. Puteți ajuta dăruind jucării pentru cei mici începând din luna martie

HunedoaraMea.ro28 februarie 2017
editura rao

Stand de carte cu vânzare al Grupului Editorial RAO, la Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro27 februarie 2017
ciprian-hord-av21

“Atelierul de fotografie”. Despre fotografia documentară, cu Ciprian Hord

HunedoaraMea.ro26 februarie 2017

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate