COMUNITATE

Manifestare dedicată Unirii Principatelor Române, la Simeria. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”

Manifestare dedicată Unirii Principatelor Române, la Simeria. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara, organizează miercuri, 25 ianuarie, la ora 13.00, în Sala de conferințe a Parcului de Afaceri Simeria, un eveniment cultural-educativ dedicat Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859.

Evenimentul va da astfel prilejul publicului din orașul Simeria să cunoască îndeaproape una dintre activitățile pe care Biblioteca Județeană le desfășoară cu regularitate.

Prezentarea va pune în lumină atât importanța Unirii celor două principate române – Muntenia și Moldova – cât și premisele interne și externe care au favorizat realizarea acestui moment crucial din istoria modernă a României, pas determinant pentru înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Organizatorii vor prezenta, documentat, evenimentele care au premers Unirea de la 24 ianuarie 1859, în special Revoluția de la 1848, precum și personalitățile care au făcut din Unire un ideal de viață și scopul întregii lor activități politice.

„Prin organizarea acestei activități la Simeria, Biblioteca Județeană își arată disponibilitatea de a merge și spre un public aflat în alte localități ale județului,  public pe care dorește să-l angreneze tot mai mult în programele și proiectele culturale de pe agenda sa. La eveniment sunt așteptați elevi de la cele două școli gimnaziale, liceeni, cadre didactice precum și oricine dorește să se bucure împreună cu noi de această îndrăgită sărbătoare a românilor, 24 Ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Afis Mica Unire 2017 Simeria

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

12 + 14 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

colegiul decebal

Sală de concerte de 200 de locuri, inaugurată la Colegiul Național „Decebal” din Deva cu ocazia aniversării a 145 de ani de la înființare. Concert extraordinar Harry Tavitian

HunedoaraMea.ro26 ianuarie 2017
Biblioteca Mica Unire 2017

Unire-n cuget și-n simțiri (A)

HunedoaraMea.ro25 ianuarie 2017
love mon amour 01

Prima premieră a acestui an, la Teatrul de Artă din Deva – “Love mon amour”, ȋn regia lui Constantin Podu

HunedoaraMea.ro25 ianuarie 2017
lansare Ioachim Lazar

Voluntari hunedoreni în războiul pentru întregirea României (A)

HunedoaraMea.ro24 ianuarie 2017
mica unire biblioteca 2016

Unirea Principatelor Române, aniversată de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu”

HunedoaraMea.ro19 ianuarie 2017
Ioachim Lazar

Lansare de carte. Istoricul dr. Ioachim Lazăr – „Voluntari hunedoreni în războiul pentru întregirea României”

HunedoaraMea.ro18 ianuarie 2017
fixeur

Regizorul devean Adrian Sitaru revine pe marile ecrane cu unul dintre cele mai așteptate filme românești ale anului – „Fixeur”. Din 27 ianuarie, în cinematografele din România

HunedoaraMea.ro16 ianuarie 2017
Biblioteca Eminesciana 2017

Eminesciana 2017 (A)

HunedoaraMea.ro13 ianuarie 2017
Biblioteca Emia

Revista „Semne-Emia” la aniversare (A)

HunedoaraMea.ro12 ianuarie 2017

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate