EVENIMENTELE DIN LUNA SEPTEMBRIE      Stand de carte cu vanzarea al editurii NICULESCU din Bucuresti
   
   
Sectia de Arta si Carte Franceza din cadrul Bibliotecii Judetene "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva a gazduit in perioada 8 septembrie - 8 octombrie 2014 un stand de carte cu vanzare al Editurii Niculescu din Bucuresti.
Editura, care anul trecut a implinit 20 de ani de functionare, este una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate edituri din tara, specializata in principal pe dictionare, ghiduri de conversatie, manuale din toate domeniile, culegeri de texte, harti, ghiduri de calatorie in numeroase tari, carti utilitare, manuale de informatica, dar si carti de beletristica (colectiile "Literatura romana", "Biblioteca elevului", "Cartea de recitire", "Cartea de vacanta", "Colectia de aur"). Sunt promovati autorii romani de prestigiu, dar si nume consacrate din strainatate. Se remarca in mod deosebit enciclopediile pe diverse teme, foarte bine alcatuite si prezentate intr-o tinuta grafica atragatoare.


           
           
           
           
           


                 


      10 septembrie - Eugen EVU, magicianul cuvintelor la 70 de ani
   


Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva a organizat in ziua de 10 septembrie 2014, in incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d'Or, un eveniment cultural deosebit. A fost sarbatorit poetul, eseistul, jurnalistul, omul de cultura Eugen EVU, in ziua in care implineste 70 de ani. Este un moment special dedicat unei personalitati de exceptie a culturii hunedorene.
Manifestarea s-a desfasurat sub genericul "Eugen Evu, magicianul cuvintelor la 70 de ani", prilej cu care Biblioteca Judeteana i-a daruit o ampla biobibliografie.


           
       
       
           
           
       
       
           
       
       
   


                 


      18 septembrie - "Ce mai citeam, ce mai cititi?" - intalnire cu elevii liceelor si scolilor devene
   


Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva a organizat in ziua de 18 septembrie 2014, la Sala "Liviu Oros" a Centrului Cultural "Dragan Muntean" din Deva, o incitanta intalnire cu elevii liceelor si scolilor devene, care au urmarit o prezentare cu tema "Ce mai citeam, ce mai cititi?". Activitatea a fost prilejuita de implinirea a 225 de ani de la nasterea celebrului scriitor James Fenimore Cooper si a 65 de ani de la nasterea indragitului autor american contemporan George R. R. Martin.


           
           
           
           
           
           


                 


      25 septembrie - lansarea noului volum de poezii al ziaristului si poetului Daniel MARIAN, volum intitulat "Pi"
   


Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva a organizat in ziua de 25 septembrie 2014, in incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d'Or, lansarea noului volum de poezii al ziaristului si poetului Daniel MARIAN, volum intitulat "Pi". Prezentul volum imbogateste registrul liric al poetului Daniel Marian cu noi viziuni, de o mare originalitate, asupra lumii si asupra eternelor interogatii pe care poetul si le adreseaza siesi in legatura cu viata si moartea, iubirea si sensul existentei, trecerea prin lume.


           
           
           
           


                 


Prima Pagina Pagina anterioara